Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 17 september 2016 19:46 – Bron: Ajax.nl

Jong Ajax heeft haar tweede nederlaag van het seizoen geleden. Het beloftenteam van de Amsterdammers ging met 1-0 onderuit bij MVV. Schroijen maakte de enige en daarmee winnende treffer. Positief nieuws was er ook te melden: Justin Kluivert heeft zijn debuut gemaakt in de Jupiler League. Hij kwam na 67 minuten spelen binnen de lijnen voor Vince Gino Dekker, maar kon een nederlaag dus niet voorkomen.

Marcel Keizer baalde na afloop vooral van het spel van zijn ploeg. “We hebben vandaag niet op ons niveau gespeeld. Niks ten nadele van MVV, maar wij kunnen veel beter en dat hebben we niet laten zien. Het is erg vervelend. De eerste helft was wat slordig maar in de tweede helft hebben we in duels niks meer weten te brengen. Het was gewoon niet goed genoeg.”

Hij is wel blij voor Kluivert en legt uit waarom de pas 17-jarige aanvaller werd ingebracht. “Justin is een creatieve en talentvolle speler die een goal kan maken en dat hadden we nodig”, aldus de hoofdtrainer van Jong Ajax. “Hij heeft het erg goed gedaan voor zijn eerste wedstrijd in het betaald voetbal. Dat we uiteindelijk de wedstrijd niet wonnen lag zeker niet aan hem.”