Hakim Ziyech

Dit deden de Ajacieden tijdens de interlandperiode

De WK kwalificatieduels zijn zo goed als voorbij. Er moeten enkel nog play-offs worden gespeeld in de tweede week van november. Voor het Nederlands Elftal is het over en sluiten, omdat Zweden Oranje op doelsaldo voor wist te blijven. Voor jongens als Donny van de Beek, Joël Veltman en Matthijs de Ligt volgt er komende zomer dus geen WK. Maar hoe verging het de andere internationals van Ajax?

Amin Younes
Younes won afgelopen zomer met Duitsland de Confederations Cup en kan komende zomer op jacht naar het wereldkampioenschap. Duitsland won al haar 10 WK kwalificatieduels. In de laatste interlandperiode won Duitsland van Noord-Ierland (3-1) en Azerbeidzjan (5-1). Younes kwam in de laatste wedstrijd een kleine twintig minuten voor tijd in het veld, maar was niet meer betrokken bij een goal.

Lasse Schöne en Kasper Dolberg
Denemarken wist zich te verzekeren van een plek in de play-offs door als tweede in haar poule te eindigen achter Polen. Eerst wist Denemarken met 0-1 te winnen bij Montenegro, waar Schöne en Dolberg op de bank bleven zitten. De laatste wedstrijd tegen Roemenië eindigde in 1-1, waar beide Ajacieden invielen toen de eindstand al op het scorebord stond. Oud-Ajacied Christian Eriksen maakte in beide duels de Deense doelpunten.

Max Wöber
Voor Oostenrijk was het WK voor de start van de laatste interlandperiode al onhaalbaar. Toch wist de ploeg tweemaal te winnen. Eerst werd koploper Servië met 3-2 verslagen en daarop volgde een 0-1 zege op bezoek bij Moldavië. Wöber speelde in beide duels de volle negentig minuten mee en deed dat niet als centrumverdediger, maar als linksback.

Hakim Ziyech
Marokko speelde slechts één WK kwalificatieduel en deed dat uitstekend tegen Gabon. De ploeg won met Ziyech in de basis met maar liefst 3-0. De Ajacied wist ditmaal niet te scoren, maar staat er wel goed voor om het WK te halen. Marokko gaat aan de leiding in haar groep met één punt voorsprong op Ivoorkust. De laatste wedstrijd is op 11 november en gaat tussen beide landen, waarbij Marokko voldoende heeft aan een gelijkspel. De groepswinnaar gaat naar het WK.

Frenkie de Jong, Justin Kluivert en Vaclav Cerny
Tot slot kwamen Frenkie de Jong en Justin Kluivert tweemaal negentig minuten in actie voor Jong Oranje in het kader van EK-21 kwalificatie. De ploeg won met 3-0 van Letland en speelde met 1-1 gelijk tegen Oekraïne. In de de laatste wedstrijd redde Kluivert een punt voor Jong Oranje. Vaclav Cerny kwam met Jong Tsjechië één keer in actie, maar weinig succesvol. Hoewel de Ajacied de hele wedstrijd speelde, verloor het met 5-1 van Kroatië.

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.