Definitief geen uitsupporters bij FC Utrecht – Ajax

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 11 december 2015 19:24 – Bron: Ajax Life

1398927680

Ajax moet het komende zondag definitief stellen zonder supporters wanneer het in de Galgenwaard aantreedt tegen FC Utrecht. De supportersvereniging van Ajax probeerde middels een kort geding ervoor te zorgen dat Ajax-fans bij de wedstrijden aanwezig konden zijn, maar de rechter besloot anders. Hij is van mening dat de openbare orde en veiligheid in gevaar zou komen.

Naar aanleiding van anti-Semitische spreekkoren kreeg FC Utrecht de straf opgelegd dat de Bunnikside leeg moest zijn tijdens het volgende duel met Ajax. Daarop besloot de club desbetreffende fans kaartjes aan te bieden op andere plekken in het stadion. De supporters van de Bunnikside zijn dus wel aanwezig, maar niet in hun eigen vak. Omdat er ook veel figuren van de harde kern rondom het uitvak zitten, kan de situatie uit de hand lopen als er Ajax-fans in het stadion zouden zitten.

“Natuurlijk is het teleurstellend dat het uitvak zondag nu definitief leeg is, maar het is goed om in het vonnis te lezen dat de rechter de frustratie van de Ajaxsupporters heel goed begrijpt”, stelt advocaat Thomas van Vugt namens de supportersvereniging van Ajax. “Uiteindelijk heeft de veiligheid de doorslag gegeven. Door de verspreiding van de Bunnikside-supporters vreest de rechter voor de veiligheid in het stadion.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.