DEFINITIEF: Jonk per direct weg bij Ajax

1443827114

Wim Jonk is per direct vertrokken bij Ajax, dat melden de Amsterdammers op haar clubsite. Beide partijen zijn ontbinding van het contract overeengekomen per 4 december, zonder tussenkomst van een arbitragezaak. Ondanks de verschillen in inzicht spreekt algemeen directeur Dolf Collee nog wel positief over de bijdrage van Jonk. “Wim heeft de afgelopen jaren met zijn team veel veranderingen in gang gezet die goed zijn voor onze jeugdopleiding.”

Jonk bracht volgens de directeur vernieuwingen aan die passen bij een ambitieuze club als Ajax. “Wij zijn hem daar dan ook zeer dankbaar voor. Wij wensen Wim veel succes in zijn verdere loopbaan.” Jonk zelf baalt van het einde van zijn periode bij Ajax. “Ik heb de afgelopen jaren met plezier bij Ajax gewerkt en alles gegeven voor de jeugdopleiding en het Plan Cruijff.”

Het voormalig hoofd jeugdopleidingen deed er tot voor kort alles aan om in functie te blijven, maar zag uiteindelijk in dat het geen zin meer had. “Nadat Ajax te kennen heeft gegeven niet door te willen met mij voel ik onvoldoende draagvlak en hebben we besloten uit elkaar te gaan. Ik denk dat het uiteindelijk in niemands belang is om dit voor een rechter uit te vechten.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.