Matthijs de Ligt

“Delegatie Barcelona bekijkt De Ligt tijdens interlands”

Matthijs de Ligt wordt de komende twee oefenduels van Oranje tegen Engeland en Portugal in de gaten gehouden door scouts van Barcelona, meldt El Mundo Deportivo. De 18-jarige Ajacied wordt zelfs als de belangrijkste kandidaat gezien om de Catalaanse defensie te versterken.

Behalve Gerard Piqué en Samuel Umtiti staan ook Thomas Vermaelen en Yerry Mina onder contract bij de club van de voormalige Ajax-keeper Jasper Cillessen, maar de ex-Ajacied Vermaelen en Mina zouden na dit seizoen mogen vertrekken.

De Ligt is bij de clubleiding de grootste kandidaat om een van de opengevallen plaatsen in te nemen, meldt het Spaanse medium verder. Behalve zijn verdedigende talenten worden ook zijn voetballende kwaliteiten geloofd. Zijn Ajax-stijl zou goed bij de aanvallende stijl van Barcelona passen.

Barcelona heeft de Ajacied al maanden in het vizier en de komende interlands gelden als een echte testcase. De international staat dan waarschijnlijk tegenover de beste aanvallers ter wereld, namelijk Harry Kane (Engeland) en Cristiano Ronaldo (Portugal). Verwacht wordt dat de Amsterdamse club zeker 40 miljoen euro zal vragen voor de speler uit de eigen kweek. Het valt dus nog maar te bezien of het grote talent nog een seizoen bij Ajax blijft…

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.