Geschreven door Erwin de Boer – Uitgave: 25 juli 2009 12:15 – Bron: Ajaxinside.nl

Demy de Zeeuw heeft eindelijk zijn gewenste transfer van AZ naar Ajax. De middenvelder zal de komende vier seizoenen in het shirt van Ajax te bewonderen zijn. De Zeeuw trainde al enige tijd niet meer met het eerste elftal van AZ en leek aan te sturen op een breuk. Vrijdagavond bereikte Ajax een akkoord met de Alkmaarders en kwam de witte rook.

De Zeeuw werd op 26 mei 1983 geboren in Apeldoorn. Daar begon hij met voetballen bij WSV Apeldoorn. Op 12-jarige leeftijd werd de middenvelder gescout door AGOVV. Voor deze club zou hij echter nooit in het betaalde voetbal spelen. Dat deed hij in het dichtbij gelegen Deventer, bij Go Ahead Eagles. Op 17 februari van het jaar 2002 maakte hij zijn debuut tegen FC Zwolle. In de 87e minuut kwam hij in het veld voor Marcel Muhlack. Uiteindelijk speelde hij 65 wedstrijden voor Go Ahead en scoorde hij zeven keer voordat hij in 2005 voor honderd duizend euro naar AZ vertrok.


Bron: Eredivisie Live

In Alkmaar werkte De Zeeuw vier seizoenen onder trainer Louis van Gaal. Hij kreeg het vertrouwen en was een vaste waarde op het middenveld van AZ. In het seizoen 2007/2008 had AZ een moeilijk jaar en eindigde de club op de elfde plaats in de Eredivisie. De Zeeuw aasde op een transfer en aan het einde van de transferperiode leek dit te lukken. AZ bereikte een akkoord met Hamburger SV, waar Martin Jol toen trainer was. Er was echter onvoldoende tijd om de transfer af te ronden. Uiteindelijk kwam De Zeeuw sterker terug uit de moeilijke periode en speelde hij een uitstekend seizoen.

Bron: Eredivisie Live

Op het EK voor spelers onder de 21 jaar in 2006 speelde De Zeeuw voor het eerst in het shirt van Oranje. In het begin van het toernooi was hij bankzitter, maar vanaf de derde wedstrijd behoorde hij tot de basiself. De ploeg van trainer Foppe de Haan slaagde erin om Europees kampioen te worden. In maart 2007 speelde De Zeeuw voor het eerst in het ‘grote’ Oranje. Lang hoopte hij op een basisplaats tijdens het EK 2006 in Oostenrijk en Zwitserland. Op het EK speelde hij slechts één wedstrijd. Op dit moment staan Mark van Bommel, Nigel de Jong en Stijn Schaars hoger in de pikorde bij Oranje.

Nu breekt er voor de 26-jarige De Zeeuw een nieuwe periode aan. Geen transfer naar het buitenland, maar een transfer naar de rivaal in Amsterdam. De Zeeuw is de komende vier seizoenen Ajacied.  

Reageren op dit bericht