Dennis Johnsen maakt het seizoen op huurbasis af bij sc Heerenveen en daar is de buitenspeler blij mee. “De concurrentie bij Ajax is groot. Er zijn veel vleugelspelers en ik moet spelen om beter te worden. Dat vonden ze bij Ajax ook. En het liefst op hoog niveau. Bij Heerenveen moet en wil ik aantonen dat ik het niveau van de Eredivisie aankan”, aldus de Noor op de clubsite van Heerenveen.

Voor Johnsen is het een terugkeer op het oude nest, want Ajax nam hem anderhalf jaar geleden nog over van de Friese club. “Er is sinds ik vertrokken ben wel het nodige veranderd, maar Heerenveen is geen onbeschreven blad voor me. Ik ken de club en de speelwijze. Ik denk dat ik me hier sneller kan aanpassen dan bij een andere, voor mij onbekende club. Ik ben blij, want er was niet veel tijd meer, donderdag sluit de transferwindow.”

De dribbelaar wil bij Heerenveen laten zien wat hij kan. “De onderlinge verschillen zijn klein, er zijn zeker kansen om te stijgen op de ranglijst. Wat mij persoonlijk betreft kijk ik niet verder dan de komende maanden. Ik wil goed spelen en dat moet hier lukken. Bij Ajax is de druk groot, hier kan ik vrijer voetballen. Ik wil de fans laten zien wat ik in mijn mars heb.”