Dennis Johnsen werd afgelopen januari door Ajax verhuurd aan sc Heerenveen. De buitenspeler kwam niet in de plannen van Erik ten Hag voor, waar hij naast de reguliere basisspelers in de pikorde ook voorbij was gestreefd door Noa Lang. Johnsen speelde inmiddels twaalf Eredivisieduels in het shirt van Heerenveen, maar hij was nog niet beslissend. “Als ik vertrouwen krijg en veel speel, dan zorg ik vanzelf voor doelpunten en assists. Dan word ik belangrijk voor het team.”

Heerenveen heeft een optie tot koop, maar Johnsen zelf lijkt nog te hopen op een terugkeer bij Ajax om voor een nieuwe kans te vechten. Deze zomer en anders een jaar later. “Ajax kan me ook nog een jaar verhuren. Als ik dan goed ben, ga ik daarna misschien alsnog weer naar Amsterdam.” Toch is hij zich bewust van het feit dat hij speelminuten moet maken. “Als Heerenveen wil dat ik blijf en ik kan een heel seizoen spelen, dan zou ik dat graag willen. Het belangrijkste voor mij is dat ik veel speel.”

Vooralsnog weet Johnsen niet precies waar hij aan toe is. Eerst zal hij het opende seizoen met de Friese club moeten afmaken en daarna afwachten wat beide clubs met hem van plan zijn. “Ik moet afwachten. Dat is een beetje vervelend, maar ik word er niet nerveus van. Zo werkt het in de voetballerij.”