Geschreven door Martijn Ruiter – Uitgave: 19 juni 2010 22:21 – Bron: Ajaxinside.nl

Dennis Rommedahl heeft vandaag een hoofdrol opgeëist tijdens het WK-duel tussen Denemarken en Kameroen. Na een snelle achterstand gaf de Ajacied de assist voor de 1-1 van Nicklas Bendtner, waarna Rommedahl zelf voor de 2-1 aantekende. Rommedahl was zonder meer de man van het meest aantrekkelijke WK-duel tot dus ver.

Denemarken startte met Dennis Rommedahl op rechts, Nicklas Bendtner in de punt en Jesper Grønkjær op links. Bij Kameroen startte Eyong Enoh links op het middenveld. De Afrikaanse Ajacied mocht als eerste juichen. Een amateuristische fout van Christian Poulsen werd door Samuel Eto’o genadeloos afgestraft. Denemarken, waar Christian Eriksen op de bank bleef, maakte voor rust nog gelijk. Een lange bal van Simon Kjær werd door Rommedahl gecontroleerd. De Deen zette Bendtner in stelling, die de 1-1 binnen prikte.

Na de rust, waarin Eyong Enoh gewisseld werd, maakte Dennis Rommedahl zelf 2-1. De snelle buitenspeler spurtte langs Benoît Assou-Ekotto, controleerde de bal, trok naar binnen en vond met links de verre hoek langs doelman Hamidou. De stugge Denen zetten met Kjær en Agger de post naar het Deense doel op slot. Achille Emana vuurde enkele keren van afstand op het doel van Thomas Sørensen, maar vond geen succes. Rommedahl stelde Jon Dahl Tomasson nog in stelling om de 3-1 te maken, maar de Feyenoord faalde opzichtig.

Denemarken schakelde door deze uitslag niet alleen Kameroen uit, maar zorgde er ook voor dat Nederland zeker is van de volgende ronde. De Denen moeten het donderdag opnemen tegen Japan. De winnaar van dat duel plaatst zich, achter Nederland, bij de zestien beste landen ter wereld.  

Reageren op dit bericht