Derde oefenwinst: Wolfsberger AC – Ajax 0-2

Ajax heeft na de overwinningen op RKC Waalwijk (6-1), FC Utrecht (5-1) een derde overwinning behaald tijdens deze oefencampagne. In Oostenrijk werd Wolfsberger AC met 2-0 verslagen.

Ajax begon voortvarend, want na twee minuten spelen stonden de Amsterdammers al op een voorsprong. Promes haalde succesvol uit op aangeven van Donny van de Beek. Daarna kreeg Ajax nog twee goede kansen op een tweede goal, maar dezelfde Ajacieden, Promes en Van de Beek, mikten naast de goal.  Na een kleine twintig minuten ging de strijd gelijk(er) op. Ajax gaf in deze periode twee kansen weg aan de Oostenrijkse club. Vooral het middenveld met Marin en Alvarez was te statisch en niet creatief genoeg.

De Nederlandse recordkampioen begon de tweede helft met tien nieuwe spelers. Alleen doelman Scherpen mocht blijven staan. Neo-Ajacied Kudus maakte daarmee zijn officieuze debuut. Net als in de eerste helft was Ajax de bovenliggende partij in de openingsfase. Na zeven minuten leverde dat de 0-2 op na een goede combinatie tussen Traoré en Gravenberch, die laatste tikte beheerst binnen. Kort daarna werd Lang de diepte ingestuurd door Tagliafico. De lob van de aanvaller ging net naast.

Na vijftien minuten zorgde Scherpen ervoor dat de Oostenrijkse nummer drie niet de aansluitingstreffer verkreeg; hij redde knap met zijn linkerbeen. Rond twintig minuten ontstond er een wat saaiere fase waarin Ajax niet de problemen kwam. Dit beeld bleef zo tot aan het eindsignaal. De Ajacieden kregen nog wat kleine kansjes en de wedstrijd werd zonder problemen uitgespeeld.

0-1, Quincy Promes (2′)

0-2, Ryan Gravenberch (53′)

Opstelling Ajax eerste helft: Scherpen; Dest, J. Timber, Blind, Martínez; Álvarez, Van de Beek, Marin; Labyad, Promes, Tadic.

Opstelling Ajax tweede helft: Scherpen; Mazraoui, Rensch, Schuurs, Tagliafico; Taylor, Gravenberch, Kudus; Lang, Traoré, Antony.

Forum: Ajax: Seizoen 2020/21 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.