Deze Ajacieden spelen dit WK in het Nederlands elftal

Het WK is inmiddels een goede week onderweg en Nederland heeft twee duels gespeeld. Tegen Senegal werd met 2-0 gewonnen en tegen Ecuador eindigde het duel in 1-1.

In de selectie van het Nederlands elftal zitten dit WK liefst zeven Ajacieden. In die artikel geven we een kort overzicht van de spelers die van Ajax in het Nederlands elftal zitten en hun kansen op speeltijd.

Remko Pasveer

De laatste twee duels voor het WK was Pasveer ineens de eerste doelman van Oranje. De mindere periode die daarop volgde heeft hem echter laten zakken in de pikorde. Hij mocht wel mee naar het WK, maar moest toezien hoe Noppert tot eerste doelman werd benoemd. Weinig tot geen speeltijd voor Pasveer dus waarschijnlijk.

Jurriën Timber

Het leek erop dat Timber tot de drie vaste verdedigers behoorde, maar ook voor hem is zijn mindere vorm bij Ajax fataal geworden. Timber werd voorbijgestreefd door Matthijs de Ligt. De kans is echter zeer aanwezig dat hij nog wel de nodige minuten zal maken.

Daley Blind

Blind is de vaste linkervleugelspeler van Oranje en zal ook alle duels gaan spelen zoals het eruit ziet. Mits hij niet geblesseerd raakt of een rode kaart pakt natuurlijk.

Kenneth Taylor

Voor de jonge middenvelder zal het vooral een leerschool worden. Misschien dat hij wat minuten mag maken, maar op heel veel speeltijd hoeft Taylor niet te rekenen.

Steven Berghuis

Tegen Senegal stond Berghuis als één van de middenvelders opgesteld en dat zal waarschijnlijk in de komende duels ook het geval zijn. Een vaste basisplek voor Berghuis op het middenveld dus.

Davy Klaassen

Klaassen viel tegen Senegal goed in en scoorde prompt een doelpunt. De 2-0 betekende de bevrijding tegen de Afrikaans kampioen en betekende voor Klaassen misschien wel de opstart naar meer speeltijd.

Steven Bergwijn

Bergwijn is één van de twee spitsen van Oranje, ook al is hij de laatste tijd ook wat minder in vorm. De kans dat hij veel zal spelen is groot.

Ga jij de Ajacieden van Oranje volgen dit WK? Ook als je in het buitenland zit kan je de wedstrijden zien met Nederlands commentaar, als je de juiste VPN hebt voor het WK 2022 in Qatar.

Laten we hopen dat er veel wedstrijden met de Nederlandse Ajacieden te zien zullen zijn dit toernooi.

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.