“Die cultuur van: ‘ik speel niet dus ik moet weg’ stoort mij echt”

Cor Pot, oud-bondscoach van Jong Oranje, is niet tevreden over de mentale weerbaarheid van onder andere Riechedly Bazoer en Jaïro Riedewald. De voormalige trainer vindt dat de jonge ex-Ajacieden veel te snel hebben opgeven in de jacht naar een basisplaats bij Ajax 1.

“Die cultuur van: ‘ik speel niet dus ik moet weg’, dat stoort mij echt. Juist van zo’n zware periode bij een club leer je”, zegt Pot in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Weerstand kweken. Omgaan met een situatie die je niet gewend bent. Hup, daar word je sterk van. Probeer je maar terug te knokken. Als je daarin slaagt, kom je uiteindelijk heel anders binnen bij een buitenlandse club.”

In Nederland wordt nog gedacht aan de ontwikkeling van een talent. In het buitenland is dat vaak anders, meent Pot. “Kijk, clubs kopen en kopen maar door. Als één van de twintig aankopen slaagt, heeft die club de investeringen er al uit. En als je niet die ene bent, heb je pech. Juist dáár moeten spelers en hun begeleiders eens over nadenken.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.