Geschreven door Thorben Jansen Of Lorkeers – Uitgave: 04 oktober 2015 21:17 – Bron: Voetbal Primeur

Ajax verloor zondagmiddag meer dan terecht in eigen huis met 1-2 van PSV. De aanhang van Ajax uitte hun onvrede over het spel dat de Amsterdammers op de met legde met fluitconcerten en speekkoren als ‘voetballen, voetballen’. Mitchell Dijks, die dan ook gelijk naar binnen ging, baalde van de reactie van de fans, zo vertelt hij in gesprek met Voetbal Primeur.

”Tuurlijk. Je wil een goede wedstrijd op de mat leggen. Als je dan uitgefloten wordt…ik snap het ook wel. We zijn niet echt sprankelend en vandaag was het ook niet best. Maar als je dan door je eigen aanhang uitgefloten wordt en je hoort alleen maar ‘voetballen, voetballen’, dan ben ik snel binnen.”

Dijks wist echter ook dat het spel ver onder de maat was en PSV de terechte winnaar is. ” Ik denk dat er veel beweging was bij PSV. Dat wij niet echt de grip hadden. Normaal domineren we in de Arena. Vandaag lukte dat totaal niet.”, aldus de verdediger. ” Er was heel veel roulatie op het middenveld van PSV. Daar konden wij geen grip op krijgen. Je zag het zelf ook, het werkte gewoon niet.”

Vorige wedstrijden was de verdediging van Ajax juist heel sterk en hoefde het weinig goals te incasseren. ”Als je op een gegeven moment zóveel druk hebt en lopende mensen, dan vallen er gaten in de achterhoede. Ik denk dat de tweede goal daar een mooi voorbeeld van was. Dan kunnen wij het ook niet meer belopen.” Dijks snapt niet hoe het kan dat Ajax al zo snel met 0-1 achter stond. ”Ik heb geen idee hoe dat komt. Ik voelde wel dat er scherpte was in de kleedkamer. Maar als je het dan op het veld ziet, ziet het er anders uit.”