Dijks: ‘Heb het nu al naar mijn zin bij Heerenveen’

Geschreven door Dennis de Bruin – Uitgave: 26 juni 2013 09:17 – Bron: Friesch Dagblad

Mitchell Dijks is deze week begonnen aan zijn avontuur bij sc Heerenveen. De 20-jarige verdediger wordt dit seizoen door Ajax verhuurd aan de Friezen, zonder optie tot koop. Over zijn toekomst is Dijks duidelijk: mocht er bij Ajax volgend seizoen geen plek zijn, dan blijft hij graag bij Heerenveen. “Ik heb het hier nu al naar mijn zin. Als na een jaar blijkt dat er bij Ajax nog geen plaats is voor mij, dan blijf ik gewoon hier”, aldus de linksback tegenover het Friesch Dagblad.

1343564560

Zijn eerste dagen in het Noorden des lands zijn Dijks goed bevallen. Op de eerste training, afgelopen maandag, was het wel rustiger dan vorig jaar bij de eerste training van Ajax. “Ik kwam vorig jaar vanuit de jeugd voor het eerst bij de selectie van Ajax. Bij de eerste training waren daar zoveel mensen en dat was vergeleken met hier stukken minder. Maar het ging er heel relaxt aan toe”.

De jeugdinternational is niet de enige Ajacied die de overstap maakte naar Heerenveen. Ook Jong Ajax-doelman Chiel Kramer is nu te bewonderen in het Abe Lenstra Stadion. Dijks kwam dus niet in een spelersgroep terecht waarin hij niemand kende. “Ook ken ik Luciano Slagveer en Joost van Aken nog uit de jeugd van Ajax. Leuk om die jongens weer terug te zien en even bij te praten. Van Basten kende ik dan weer niet en dat is wel grappig, want hij komt uit Amsterdam”.

Dijks is naar Heerenveen gekomen omdat de concurrentie in Amsterdam te groot was voor de positie van linksachter. “Daley Blind heeft het heel goed gedaan op mijn plaats, waardoor ik voornamelijk op de bank heb gezeten. Je moet als voetballer soms wel eens wat geduld hebben, maar ik vind dat je als jonge speler aan de bak moet. Elke voetballer wil spelen. Hier bij Heerenveen kan ik uitgroeien tot een belangrijke speler. En tot basisspeler, want dat is het grote doel”.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.