Dijks is eerlijk en bedankt Bosz voor reserverol

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 31 oktober 2016 18:18 – Bron: Ajax Life

1456587480

Voor Mitchell Dijks is het nog niet het seizoen geworden waar hij vooraf op had gehoopt. Hij verloor zijn basisplaats aan Daley Sinkgraven, nota bene een middenvelder, en moet nu met lede ogen van de bank toekijken hoe de ploeg goed blijft presteren. Afgelopen zaterdag mocht hij tegen Excelsior weer eens in de basis starten en deed dit naar behoren. Zijn plek op de bank heeft hem echter zijn ogen doen openen en Dijks beseft dat er ook een positieve kant aan zit.

“Ik had geen concurrentie, moest alles uit mezelf halen. Ik train op honderd procent en gaf een paar weken terug ook echt alles. Maar misschien dacht ik er wel te gemakkelijker over. Het voelt lekker om nu een concurrent te hebben,” zo stelt de verdediger in gesprek met Ajax Life. Peter Bosz ziet in Sinkgraven een meer voetballende back, die meer rust brengt aan de bal en sneller de combinatie zoekt. Voor Dijks opende dit dus zijn ogen en hij is Bosz hier dankbaar voor.

“Ik heb gezegd: ik dank u zeer dat u dit heeft gedaan. Mijn ogen zijn geopend en ik ga laten zien dat ik terug in de basis wil,” aldus een tot op het bot gemotiveerde Dijks. “Ja, ik heb hem bedankt. Ik hoop dat dit over een tijdje voor mij een wake-up call blijkt”. Tegen Excelsior was Sinkgraven afwezig vanwege een blessure. Het is nog maar de vraag of Dijks ook tegen Celta de Vigo in de basis staat.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.