Dijks ‘kijkt wel even’ naar Oranje voorselectie

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 21 augustus 2015 10:29 – Bron: NUsport

1439479855

Vrijdag wordt de voorselectie van het Nederlands Elftal bekend gemaakt voor de EK Kwalificatieduels tegen IJsland en Turkije. Mitchell Dijks lijkt één van de gegadigden te zijn om opgeroepen te worden, daar Jetro Willems geblesseerd is en Daley Blind mogelijk voor een plek op het middenveld of centraal achterin in aanmerking komt. “Ik ga er niet van uit dat ik erbij zit, maar natuurlijk ga ik wel even kijken. Het is voor mij nu wat spannender dan anders.”

Een voordeel voor de linksback kan zijn dat Marco van Basten nu de assistent is. Hij werkte samen met Dijks tijdens zijn periode bij sc Heerenveen. “Toen ik vorig jaar bij Willem II speelde, kreeg ik ook nog weleens een berichtje van hem. De band is goed. Bij Heerenveen ging hij na de training nog weleens met me aan de slag. Dan pakte hij er bijvoorbeeld een kopgalg bij en werkten we aan mijn koptechniek. Zo heeft Van Basten me in veel opzichten beter gemaakt als speler.”

Dijks is trots trots op zijn persoonlijke ontwikkeling. “Ik krijg de laatste tijd veel positieve berichten”, vertelt de Ajacied in gesprek met NUsport. “In het begin was er nog twijfel. Moet die Dijks wel terug naar Ajax? Maar dat is weg en nu word ik dus zelfs aan Oranje gelinkt. Ik weet dat Van Basten mijn naam genoemd heeft. Heel mooi.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.