Mitchell Dijks

Dijks na pijnlijke nederlaag: “Wat een blamage”

Ajax bereikte vorig seizoen de finale van de Europa League, maar weet zich dit seizoen misschien niet eens te plaatsen voor het hoofdtoernooi. De Amsterdammers gingen donderdag met 0-1 onderuit tegen Rosenborg BK in de play-offs van de Europa League. “Wat een blamage was het eigenlijk”, aldus linksback Mitchell Dijks.

De verdediger begrijpt niet hoe het verval ten opzichte van het Ajax onder Peter Bosz zo groot kan zijn. “Het is heel gek dat dit met bijna hetzelfde team gebeurt, dat vorig seizoen nog in de finale van de Europa League stond. Dan denk je toch bij jezelf dat de mensen ervaring hebben en we er doorheen worden getrokken, maar als ik dit zie is het dramatisch”, vertelde Dijks in een interview met Goal.

Dat het voetbal niet goed was, lieten de Ajax-supporters tijdens en na de wedstrijd dan ook flink horen.  “Natuurlijk is de sfeer niet best als je met 0-1 verliest tegen Rosenborg. Als je een slechte bal geeft hoor je het publiek wel eens ontevreden zijn. Het is logisch, maar wij doen ook ons best.”

Een aantal spelers die het goed hebben gedaan zijn of gaan weg. Davinson Sánchez lijkt de volgende te zijn. “Die soap doet ons niet zo veel en van die bedragen kun je alleen maar blij worden.” Met die bedragen moeten dus nieuwe versterkingen gehaald worden. Dat dat gebeurt terwijl de competities al zijn begonnen, vindt hij dan weer niet zo’n punt. “Dat iemand gekocht wordt terwijl het seizoen al is begonnen is echt geen probleem.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Jelle Spanninga

Jelle Spanninga

Redacteur AjaxInside | De jeugd heeft de toekomst | Student