Mitchell Dijks

Dijks: “We hebben een enthousiast team dat graag wil aanvallen”

Mitchell Dijks krijgt, door het falende aankoopbeleid van Overmars, voor de derde keer een kans bij Ajax. De 24-jarige linksback stond op de nominatie om te vertrekken, maar de Ajacied had te hoge eisen. De Amsterdamse club kan al meer dan een jaar geen geschikte linksback vinden en toen werd Dijks maar de ‘nieuwe’ back op links.

Gisteren stond hij in de basis in de uitwedstrijd tegen Heracles (2-1 verlies). Dijks schoot in de eerste helft nog op de paal. “We vergeten in de eerste helft onszelf eigenlijk te belonen”, begint Dijks zijn verhaal tegen AT5. “In de rust hamerde de trainer er ook op dat er bezetting voor de goal moest zijn. In de tweede helft werd dat alleen niet echt veel beter dan voor rust. We hebben een enthousiast team dat graag wil aanvallen. Daardoor stond de restverdediging vandaag niet goed. Het is gewoon slecht van ons.”, vindt de verdediger, die wel tevreden was over zijn eigen spel.

Dijks gaat ook nog in op de mislukte transferplannen en hoe hij weer werd opgenomen in de selectie van Ajax 1. “In eerste instantie hoopte ik deze zomer op een transfer, die er uiteindelijk niet is gekomen. Zo’n twee weken geleden belde de trainer me en hebben we een goed gesprek gehad. Ik heb van hem het vertrouwen gekregen. Hij wilde me er graag bij hebben. Ik denk dat ik op de trainingen en in de oefenwedstrijden heb kunnen laten zien dat ik veel geleerd heb in Norwich.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.