Ajax Logo

Direct inzetbare Tagliafico: “Ajax is Ajax”

Nicolas Tagliafico wordt de nieuwe linksback van Ajax. De Argentijns international werd enkele dagen geleden nog uitgeroepen tot de beste verdediger van de Argentijnse competitie en behalve Ajax lagen nog enkele Spaanse en Duitse clubs op de loer. Maar de keuze voor Ajax was snel gemaakt.

De 25-jarige voetballer vertrok vandaag met ruim drie uur vertraging uit Buenos Aires en voordat hij op het vliegtuig stapte had Tagliafico nog wat te zeggen. “Ik ben ongelooflijk trots dat ik voor Ajax mag gaan spelen. Ik kon naar Duitsland en Real Betis, maar Ajax is Ajax. In Argentinië heeft de club een goede naam”, zegt Tagliafico tegen De Telegraaf. “Na de medische keuring teken ik een contract voor 4,5 jaar.”

Bij Zuid-Amerikanen is er vaak nog veel papierwerk te regelen, maar dat is bij de bijna Ajacied niet het geval. “Hij is direct inzetbaar”, zegt Ricardo Schlieper, de zaakwaarnemer van Tagliafico, tegen de pers. “Omdat hij sinds zijn vijftiende het Italiaanse staatsburgerschap heeft en zodoende over een Italiaans paspoort beschikt. Hij gaat maandag al met Ajax mee op trainingskamp naar Portugal en is fit.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.