Directie denkt serieus na over Johan Cruijff ArenA

1354454069

De kans dat de Amsterdam ArenA op termijn de Johan Cruijff ArenA gaat heten, wordt groter en groter. Het initiatief werd gestart naar aanleiding van het overlijden van Johan Cruijff op donderdag 24 maart. Programma’s als De Wereld Draait Door en RTL Late Night besteedden aandacht aan de naamsverandering. Onder andere Michael van Praag, Kees Jansma, Frits Barend en Jack van Gelder zijn het er over eens dat de Johan Cruijff ArenA, of het Johan Cruijff Stadion, er moet komen.

ArenA-directeur Henk Markerink wil er graag aan meewerken. “We hebben met zowel Ajax als de gemeente Amsterdam overleg gehad. Het is een sympathiek idee. Dit gaan we serieus onderzoeken”, aldus Markerink tegen NU.nl. “We moeten echter niet voorbijgaan aan de uiteenlopende formaliteiten die bij een eventuele naamsverandering van het stadion komen kijken. Dit dient zorgvuldig aangepakt te worden. En daar moeten en willen wij uiteraard de nabestaanden van Johan Cruijff ook bij betrekken. Zij hebben momenteel andere dingen aan hun hoofd.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.