Nicolai Boilesen

Dit zijn de vaakst geblesseerde Ajacieden door de jaren heen

Een verzwikte enkel of een verrekking van de kuit: veel voetballers hebben tijdens hun carrière te maken met één of meerdere blessures. Gemiddeld missen internationals hierdoor zo’n 32 wedstrijden in hun hele professionele sportloopbaan. Onder de internationals die ooit voor Ajax speelden, gaat het om gemiddeld 22 wedstrijden. De vaakst geblesseerde Ajacied? Met 103 gemiste wedstrijden is dat Nicolai Boilesen.

In het onderzoek van Independer worden voetbalblessures in kaart gebracht van alle spelers die onderdeel waren van een landenselectie voor tenminste een WK- of een EK (kwalificatie)wedstrijd. In totaal gaat het om ruim 4.000 internationals die geboren zijn vanaf 1980. Van deze voetballers speelden er 50 ooit in hun carrière voor Ajax.

Boilesen vaakst geblesseerd

Nicolai Boilesen heeft bij Ajax door ziekte of een blessure 103 wedstrijden gemist. Bij geen enkele andere Ajacied ligt dit getal zo hoog. In zijn Ajax-loopbaan raakte hij 11 keer geblesseerd. De zwaarste blessure was in 2012: hij miste toen 50 wedstrijden door een langdurige blessure aan zijn bovenbeen.

Dit betreft enkel de wedstrijden die hij ooit voor Ajax speelde. In zijn hele sportcarrière miste hij door 17 blessures in totaal 179 wedstrijden. De top 3 meest geblesseerde internationals die bij Ajax spelen of hebben gespeeld is als volgt:

  1. Nicolai Boilesen: 103 wedstrijden gemist bij Ajax door blessure
  2. Joël Veltman: 87 wedstrijden gemist bij Ajax door blessure
  3. Kolbeinn Sigthórsson: 70 wedstrijden gemist bij Ajax door blessure

De Nederlands internationals met de meest gemiste wedstrijden zijn oud FC Groningen vleugelaanvaller Arjen Robben (238), gevolgd door PSV middenvelder Marco van Ginkel (191) en voormalig PSV en sc Heerenveen middenvelder Stijn Schaars (177).

Verzekeren voor veelvoorkomende sportblessures

De oorzaak van de meeste gemiste wedstrijden onder alle internationals wereldwijd is een scheuring, voornamelijk in een spier of de meniscus. Het gaat om ruim 23.500 wedstrijden in totaal. Botbreuken, verrekkingen en operaties zijn ook veelvoorkomende oorzaken van gemiste wedstrijden.

”Dit zijn natuurlijk enorme aantallen, maar in het amateurvoetbal liggen die aantallen helaas nog hoger. Ik adviseer de ruim 1 miljoen Nederlanders die voetballen om goed na te denken over de zorgverzekering. Soms kan een aanvullende verzekering met dekking voor fysiotherapie heel verstandig zijn”, vertelt Bas Knopperts, expert zorgverzekeringen bij Independer.

Een zorgverzekering vergelijken kan helpen met het vinden van een voordelige zorgverzekering. Zo kan je na een vervelende blessure zo snel mogelijk weer voetballen zonder hier de hoofdprijs voor te betalen.

“Stel je loopt een kuitblessure op en moet daarvoor vijf keer naar de fysio. Een behandeling kost al gemakkelijk 40 euro en dan krijg je een rekening van 200 euro toegestuurd. Een aanvullende zorgverzekering met fysiodekking kan soms al vanaf zeven euro in de maand. Kijk dus goed op onze website, dat kan nog maar tot en met 31 december. Daarna moet je weer een jaar wachten”, aldus Bas Knopperts.

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.