Doelpuntenmaker Cerny: ‘Dit smaakt zeker naar meer’

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 01 mei 2016 20:08 – Bron: FOX Sports

1439749715

Vanwege het ontbreken van de geblesseerde Anwar El Ghazi werd Vaclav Cerny aan de selectie toegevoegd. De 18-jarige Tsjech mocht starten tegen FC Twente en luisterde zijn basisdebuut direct op met zijn eerste doelpunt in de Eredivisie. Vooraf werden de backs van Twente als zwak beschouwd en mede daarom koos De Boer voor Cerny op de vleugels. Het was dan ook niet verwonderlijk dat aan zijn treffer een snelle individuele actie vooraf ging.

Cerny, die normaliter uitkomt in de A1 of in Jong Ajax, vond het lastig om zo lang zijn geduld te moeten bewaren. “Ik moest lang wachten op mijn basisplek. Vrijdag hoorde ik al dat ik ging spelen en ik heb gedaan wat ik altijd doe”, zei de rappe aanvaller in gesprek met FOX Sports. Zaak is nu om komende week op De Vijverberg de titel binnen te slepen en daar is de jongeling zich van bewust. “Dit smaakt zeker naar meer, maar de trainer weet het beste wie er zondag moet starten. Dat is zijn keuze.”
 

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.