Kasper Dolberg I

Dolberg: “Geweldig om naar Ajax te gaan, zo’n grote club”

Kasper Dolberg heeft een moeilijk tweede seizoen achter de rug bij Ajax 1. De Deense Ajax-spits kwam slechts tot 1.141 speelminuten in de Eredivisie en tot een schamele 6 goals. De nog maar 20-jarige Ajacied kampte met blessureleed. Toch heeft de aanvaller het naar zijn zin in Amsterdam.

“Het was natuurlijk geweldig om naar Ajax te gaan, zo’n grote club. Maar dat ik naar Amsterdam zou verhuizen, had ik niet over nagedacht. Het ging alleen maar om voetballen. Ik besefte later pas dat het een prachtige stad is om in te wonen,” zegt Dolberg in het FOX-programma De Denen van Perez. “Maar ik woonde ook bij een gastgezin, ze woonden in een klein dorpje. Ze hadden een zoon van mijn leeftijd, dus dat was fijn. Daar sprak ik veel mee.”

Dolberg ziet grote verschillen tussen de trainingsmethoden in Denemarken en Nederland. “Zeker, ik kreeg onder andere een spitstrainer toen ik hier kwam, John Bosman. Daar trainde ik twee keer per week mee en daar heb ik heel veel mee gepraat,” aldus de international die nog steeds kans maakt op het WK in Rusland. “Dat hielp enorm, dat er iemand was waarmee ik over aanvallend voetbal kon praten. We spraken toen over wedstrijden die ik had gespeeld en over de kleine dingen die ik in de trainingen kon verbeteren.”

Dolberg toont na een doelpunt nooit veel emotie. Waarom is dat? “Daar heb ik nooit over nagedacht. Als mensen erover praten, dan zie ik uiteraard dat het misschien een beetje raar is,” denkt Dolberg. “Ik wil niet zeggen dat ik nooit zou willen veranderen, want ik weet zeker dat er trainers zijn die mij willen helpen. En als ze van mening zijn dat ik die houding moet hebben… Het is dus niet zo dat ik niet uitsluit, het is ook gewoon wie ik ben. Ik heb zelf geen behoefte om het te veranderen”, aldus de nuchtere Deen.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

 

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.