Dolberg is zelfkritisch: ‘Ik moet beter’

Kasper Dolberg maakte in het seizoen 2016/17 onder Peter Bosz een fantastisch jaar door waarin hij eerste spits van Ajax was en zich in de kijker van Europese topclubs speelde. Daarna raakte de Deen echter langdurig geblesseerd en sindsdien heeft hij zijn ‘oude’ niveau niet meer aan kunnen tikken. Ook afgelopen seizoen was zwaar voor Dolberg. “Als je beseft wat voor seizoen we met Ajax hebben gehad. Dat is eigenlijk ongelofelijk. Maar ik denk ook veel na over mijn eigen jaar. Ik moet beter”, zegt hij op de clubsite van Ajax.

“Als ik terugkijk ben ik nooit écht helemaal fit geweest, ik heb me geen moment 100 procent gevoeld”, zegt Dolberg over het afgelopen jaar. “Wat je nodig hebt zijn continu die 90 minuten. Die tien duels op rij, die maken het verschil. Bij mij was het de hele tijd: erin, eruit. Aan mij de taak om daar dit jaar verandering in te brengen. Het is simpel. Ik wil weer de 1e spits van Ajax zijn, veel goals maken. Sinds afgelopen maandag staat alles in het teken daarvan.”

De concurrentie blijft stevig voorin. Met Dusan Tadic en Klaas Jan Huntelaar heeft Erik ten Hag meerdere alternatieven in de punt van de aanval. “Ik moet ervoor zorgen dat ik start, dat ik scoor, dat ik erin kom en er niet meer uit ga. Belangrijk is dat ik nu fit blijf. Het is heel moeilijk om – zoals vorig seizoen – pas aan te sluiten als de voorbereiding al voorbij is. De anderen jongens zitten dan al in een bepaald ritme, pik dan nog maar eens aan. Dit jaar wil er gewoon vanaf het begin staan, me meteen laten zien, de beste proberen te zijn op het trainingsveld.”

Dolberg maakt nogal eens een lakse indruk in het veld en dat moet beter. Daarover sprak hij met Ten Hag. “Ja, sinds ik terug ben een paar keer kort en aan het einde van afgelopen seizoen hebben we echt samen gezeten. Mijn grootste aandachtspunt is het drukzetten. De trainer vindt vooral dat dat beter moet. Vooral omdat het zo’n belangrijk onderdeel is van het Ajax-spel. Hij verwacht en vraagt veel van me. Dat zie ik als positief, want dat betekent dat hij iets in me ziet.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.