Kasper Dolberg I

Dolberg: “Mijn toekomst ligt de komende tijd zeker in Amsterdam”

Kasper Dolberg kijkt samen met Voetbal International terug op het afgelopen seizoen (2017/18). Voor Ajax was het een rampseizoen en ook voor de 20-jarige Deen was het persoonlijk een verloren seizoen. De spits stond een half jaar aan de kant vanwege een voetblessure. De WK-ganger staat nu weer (even?) aan de kant met een buikwandblessure.

“Geblesseerd dag in dag uit toekijken, het was verschrikkelijk”, zegt Dolberg tegen het voetbalweekblad. “Dan gingen de jongens naar buiten om te trainen en bleef ik maar in het krachthonk achter. En ik heb een paar keer een terugslag gehad, dat is mentaal wel zwaar. Je werkt ergens naartoe, naar het moment dat je weer op het veld iets met de bal kunt doen, maar in plaats van de stijgende lijn moest ik weer meer geduld hebben. Ik miste ook het gevoel van een voetbalweek. De opbouw richting het weekend, waarin de wedstrijd centraal staat. Als geblesseerde speler gaat alles zo tergend langzaam voorbij. Nee, ik vond het helemaal niets, en daarbij zag ik de ploeg ook worstelen. Het goede gevoel van een seizoen eerder kwam maar niet terug. Het was al met al gewoon een teleurstellend jaar.”

Zijn eerste seizoen (2016/17) verliep heel anders. Dolberg: “Beide jaren hebben me sterker gemaakt en dat wil ik komend seizoen laten zien. Het voelt ook in bepaalde mate als een nieuwe start. Het plezier moet terugkeren in mijn spel, net zoals dat voor de ploeg geldt. Ik wil elke week spelen, met doelpunten belangrijk zijn, weer die flow voelen dat alles lukt. Door mijn afwezigheid vanwege een blessure merk ik dat ik nu al extra geniet als ik op het veld sta. Ik weet dat het niet zomaar vanzelfsprekend is als je helemaal fit bent. Soms heb je dat zelf niet in de hand. Nu wil ik er alles aan doen om fit te worden, te blijven en mezelf weer te laten zien, vooral met doelpunten.”

Dolberg wil zich revancheren voor het afgelopen seizoen. “Ik wil hier blijven, presteren, de mensen weer iets moois laten zien. Daarom ben ik ook totaal niet bezig met de transferperiode, van mij mag het 1 september zijn. Ik heb ook geen recht van spreken na afgelopen jaar, het is prima zo. Mijn toekomst ligt de komende tijd zeker in Amsterdam.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.