Dolberg schiet Ajax met hattrick voorbij NEC

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 20 november 2016 16:22 – Bron: Ajaxinside.nl

1469623920

In een geweldige wedstrijd om te zien heeft Ajax in ieder geval voor even de koppositie in de Eredivisie overgenomen van Feyenoord. Met name voor Kasper Dolberg werd het een wedstrijd om niet snel te vergeten. De aanvalsleider had met een hattrick een enorm aandeel in de 5-0 overwinning op NEC. Ook Traoré en Schöne zagen hun naam op het scorebord komen. De score had echter nog veel hoger uit kunnen vallen, want de bezoekers hadden niets in te brengen tegen het snelle positiespel van de Amsterdammers.

De verdedigende opstelling van NEC zorgde ervoor dat Ajax het tempo hoog moest houden en de bal snel rond moest laten gaan. In de beginfase leken de Amsterdammers er de nodige moeite mee te hebben en kon de Nijmeegse muur niet geslecht worden. Na een halve kans voor Schöne was het na negentien minuten bij de eerste echte grote kans direct raak. Dolberg nam de bal goed mee en schoot kiezelhard binnen achter de verbouwereerde Delle. Amper een minuut later hield de ArenA de adem in, want een schot van NEC leek binnen te vallen. Maar Ajax leek na de 1-0 het vertrouwen te hebben gevonden, want amper vijf minuten later was het al 2-0. Klaassen zette de aanval zelf op, kreeg de bal terug van Ziyech en vond Dolberg. De Deen kon simpel binnenschuiven en de marge verdubbelen. Een afstandsschot van Sánchez en een niet te missen kans voor Traoré gingen nog vooraf aan de loepzuivere hattrick van Dolberg. Een beken voorzet van Sinkgraven viel op het hoofd van de spits en hij complementeerde hiermee zijn trio doelpunten nog voor rust.

Ook na rust was het eenrichtingsverkeer en leek het wachten op meer doelpunten. Tien minuten na rust beloonde ook Traoré zijn moeizame wedstrijd met een goal. De buitenspeler zette aan voor een individuele actie en schoof beheerst binnen in de verre hoek. Amper bekomen van de vierde goal stond ook de vijfde al op het bord. Lasse Schöne beproefde zijn geluk van afstand en zag de bal prachtig binnenvallen. De bezoekers leken rijp voor de slacht, want kort na de vijfde had de score alweer uitgebreid kunnen worden. Opnieuw Traoré werd knap vrijgespeeld, maar ditmaal had Delle wel een antwoord op de inzet van de Burkinees. Niet veel later mocht ook Pelle Clement zijn Eredivisie debuut maken en leken de Amsterdammers het gaspedaal iets los te laten. Ondanks een enorm veldoverwicht werden de echte grote kansen achterwege gelaten. Met name Ziyech en Dolberg probeerden het nog een aantal keer, maar de teller bleef steken op vijf doelpunten.

Opstelling Ajax: Onana; Veltman, Sánchez, Viergever, Sinkgraven (79. Dijks); Klaassen, Schöne (66. Riedewald), Ziyech; Traoré, Dolberg, Cerny (66. Clement)
 

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.