Kasper Dolberg

Dolberg: “Steeds dezelfde oefeningen, het werd een beetje saai”

Kasper Dolberg raakte in de laatste competitiewedstrijd van 2017 geblesseerd. De Deense Ajacied is door de kwetsuur al twee maanden uitgeschakeld. Er gloort echter hoop aan de horizon, want het gips is van zijn rechtervoet. De nog maar 20-jarige spits hoopt snel de groepstraining weer te kunnen hervatten.

“Tegen Willem II liep ik de blessure op, daarna ben ik naar Denemarken vertrokken om mij daar te laten onderzoeken, daar zagen ze niks. Toen ik na een aantal dagen nog steeds last had heb ik me in Nederland opnieuw laten onderzoeken, daar zagen ze dat ik een aantal bandjes had gescheurd in mijn rechtervoet”, zegt Dolberg in gesprek met Ajax.nl.

Voor Dolberg zat er niets anders op dan krachttraining te doen. “Het waren zes lange weken. Steeds dezelfde oefeningen, het werd een beetje saai. Ik moest mijn linkerbeen blijven trainen zodat die geen achterstand zou oplopen. Daarnaast heb ik veel krachttraining gedaan en aan mijn bovenlichaam gewerkt.”

“Dit is mijn eerste serieuze blessure, ik ben er voor het eerst langer dan 3 weken uit geweest. Tijdens mijn revalidatie besefte ik steeds meer hoe leuk het is om te voetballen”, zegt Dolberg. “Ik moet het stap voor stap bekijken. Het is lastig om te zeggen wanneer ik weer in de ArenA sta, dat hangt er vanaf hoe mijn voet reageert. Het gips is er nu af en het voelt heel goed. Mijn enkel en tenen zijn nog niet zo sterk als voor de blessure. De focus ligt nu om eerst kracht terug te krijgen in mijn bovenbeen, meedoen aan de groepstraining is een ‘big thing’ voor mij nu, andere doelstellingen zijn voor later.”

Toch kijkt Dolberg al vooruit naar het naderende WK. De Ajacied wil uiteraard geselecteerd worden voor Denemarken. “Tuurlijk heb ik erover nagedacht of mijn blessure invloed zou hebben op de keuzes van de bondscoach, maar ik denk niet dat zijn mening is veranderd. Het zal ervan afhangen hoe veel ik nog speel dit seizoen en of ik goed speel. Het WK is zo ver niet meer”, aldus het Ajax-talent.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.