Kasper Dolberg I

Dolberg weer terug: “Mijn lichaam heeft moeten wennen aan topvoetbal”

Kasper Dolberg brak in het seizoen 2016/17 door bij Ajax. Na dat seizoen sukkelde de bijna 21-jarige Deen met blessures en met zijn vorm. De Ajacied merkte dat het profvoetbal nog net teveel was voor zijn lichaam. Toch wilde de international het WK niet laten schieten. Ondanks alles is de spits overtuigd van zijn kwaliteiten.

“Mijn lichaam heeft moeten wennen aan topvoetbal. En dat moet het nog steeds”, zegt Dolberg tegen het Algemeen Dagblad. “Ik kwam heel snel in het eerste elftal en speelde daar twee keer per week op hoog niveau. Of mijn lichaam daar wel klaar voor was? Het was gek geweest als mijn lijf er klaar voor was. Maar het ging toen goed.”

Maar in het seizoen 2017/18 was het anders. Dolberg was nooit echt topfit en hij haalde op het nippertje de Deense selectie. “Het WK, daar keek ik gigantisch naar uit vanaf het moment dat ik wist dat die voetbaldroom werkelijkheid kon worden. Ik dacht er elke dag aan. Niemand gaat ‘nee’ zeggen tegen deelname aan een WK”, aldus de Ajax-speler.

Nu lijkt Dolberg weer fit en hij is gedreven om de concurrentie aan te gaan met Klaas-Jan Huntelaar. “Ik weet zeker dat dát gevoel snel terugkomt. Ik ben hongerig en wil dat ook laten zien. Ik heb steun van mijn familie, maar uiteindelijk moet je het zelf doen. Er ligt iets moois voor me. Ik geloof er in.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.