Dolend Ajax ook onderuit in Almelo: 1-0

Ziyech is vandaag niet in de spelersbus gestapt. De spelmaker die allesbehalve fit oogde in Madrid, is voor vandaag niet fit genoeg bevonden. Het betekent dat Gravenberch weer een kans in de basis verdient.

De wedstrijd komt maar moeilijk op gang. Beide ploegen hebben ontzettend veel moeite om de bal wat langer in het bezit te houden. Er worden veel fouten gemaakt op het trage kunstgras. De eerste kans is voor Gravenberch, maar zijn schot wordt van de lijn gehaald. Aan de andere kant krijgt Dessers kansen.

De grootste kans is voor hem na een foutje van Schuurs. Onana is attent en kan een achterstand voorkomen. In de loop van de eerste helft krijgt Ajax kansen om de wedstrijd dan toch open te breken, maar Tagliafico (kopbal) en Van de Beek (hard schot tegen de paal) krijgen de bal er niet in. Het blijft dus 0-0.

Eiting vervangt Martinez in de rust. Hij moet voor meer voetbal op het middenveld zorgen. Ook na zijn komst lukt het Ajax echter niet om goed voetbal te laten zien. Iedere keer wanneer de ploeg gevaarlijk dreigt te worden, wordt de aanval eigenhandig om zeep geholpen met een foute pass of verkeerde aanname. Heracles -dat ook niet in goeden doen is de laatste weken- blijft eenvoudig overeind.

In het laatste kwart van de wedstrijd is het zelfs de thuisploeg die de aanval zoekt. En met nog een kwartier op de klok nog met succes ook. Blind laat zich héél makkelijk opzij zetten door Dessers. De spits van Heracles schiet zijn vijfde kans wel raak… Met een streep gaat de bal voorbij Onana: 1-0. Ajax komt deze tegenslag niet meer te boven. Met invaller Danilo krijgt het in de laatste seconde nog een grote kans op de gelijkmaker, maar daar blijft het bij.

Opnieuw verliest Ajax een uitwedstrijd… Weer ook wordt er verloren van Heracles, nu het derde seizoen op rij in Almelo. De ploeg zit in een hele slechte fase van het seizoen en moet zien te voorkomen dat naast Europa het niet ook mis gaat in de Eredivisie.

Aanvang: 16.45 uur – Scheidsrechter: Higler

Scoreverloop:

1-0, Dessers (77)

Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Rossmann (Van den Buijs/72), Knoester, Hardeveld; Kiomourtzoglou (geel), Merkel, Osman (geel) (Van der Water/75); Mauro Junior (Jakubiak/83), Dessers, Burgzorg.

Wissels Heracles Almelo: Brouwer, Bucker, Van den Buijs, Cijntje, Bijleveld, Van der Water, Schoofs, Szöke, Jakubiak.

Ajax: Onana; Dest, Schuurs, Blind, Tagliafico; Gravenberch (geel) (Ekkelenkamp/80), Martínez (Eiting/46); Tadić, Van de Beek, Babel (geel) (Danilo/73); Huntelaar.

Wissels Ajax: Varela, Kotarski, Álvarez, Eiting, Marin, Traoré, Ekkelenkamp, J. Timber, Danilo.

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.