Donny van de Beek en Frenkie de Jong

Dominant Ajax zet Feyenoord in tweede helft Klassieker opzij

Erik ten Hag heeft een droomdebuut beleefd in zijn eerste officiële wedstrijd als trainer van Ajax. De nieuwe trainer zag dat zijn elftal vandaag de sterkste was tegen Feyenoord, maar moest tot de tweede helft wachten op de eerste doelpunten. Van de Beek en Huntelaar scoorden beide kort na de rust en beslisten zo voor de tweede keer dit seizoen de Klassieker in het voordeel van Ajax

De Klassieker begon met het verwachte spelbeeld. Feyenoord richtte zich vooral op het overleven van de openingsfase. Ajax kreeg daardoor de tijd om rustig op de bouwen. De spelopvatting van beide elftallen resulteerde in een eentonig spelbeeld zonder grote kansen. De wedstrijd kwam pas een beetje tot leven toen de tackles harder werden en er hier en daar wat opstootjes ontstonden.

Ajax koesterde in de eerste helft het balbezit, maar deed daar te weinig mee. Huntelaar was nog het dichtste bij een doelpunt toen hij bij de eerste paal net te laat kwam om een voorzet van debutant Tagliafico binnen te tikken. Feyenoord liet zich maar zelden zien op de helft van Ajax, maar kreeg wel de beste kans op de openingstreffer. Berghuis dacht 1-0 binnen te koppen, maar vond Onana op zijn weg.

In de tweede helft had Ajax beduidend minder moeite met het creëren van kansen. Binnen een tijdsbestek van nog geen drie minuten sloeg Ajax zelfs twee keer dodelijk toe. Eerst was het Van de Beek die raak schoot na een vlotlopende aanval over links. Direct daarna was het Veltman die vanaf de rechterkant opkwam en Huntelaar en niet te missen kans gaf.

Het strijdplan van Van Bronckhorst kon daardoor de prullenbak in. Zeker toen Feyenoord ook nog eens verder moest met tien man. Jørgensen ging hard door op Veltman en kreeg daarvoor zijn tweede gele kaart. Met een man minder kon Feyenoord geen vuist meer maken en kon Ajax het duel gemakkelijk uitspelen.

Door de overwinning loopt Ajax verder uit op Feyenoord en leggen de Amsterdammers de druk weer bij PSV die later op de dag op bezoek gaan bij Heracles.

Bron:
FOX Sports

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Thomas Aalderink

Thomas Aalderink