Donny van de Beek: ‘Dit vergeten we nooit meer’

Donny van de Beek reageerde uitzinnig na het bereiken van de halve finale van de Champions League ten koste van Juventus. “Ik besef het nog niet. Het is fantastisch dat wij dit mee mogen maken. Je ziet de emotie bij iedereen, geweldig”, aldus de middenvelder die de belangrijke gelijkmaker maakte tegenover Veronica. “Ik wist dat ik geen buitenspel stond. Ik hoopte dat ik ‘m mee kon nemen. Dat deed ik goed en schoof ‘m prima binnen.”

De sfeer in de groep is fantastisch. “Iedereen wordt gek, door het dolle heen. Met Ajax in de halve finale, wie had dat gedacht? Ook voor het hele Nederlandse voetbal is dit fantastisch, maar met name voor Ajax”, aldus Van de Beek. “We hadden ook met 1-4 kunnen winnen, dat was niet gek geweest. In de eerste helft waren hun de betere als we eerlijk zijn, maar na rust waren wij verreweg de betere ploeg.”

In de halve finale treft Ajax de winnaar tussen Manchester City en Tottenham Hotspur. Hoeveel kans heeft Ajax dan? “We hebben twee keer één van de beste teams in Europa verslagen, dat krijgen zij ook mee natuurlijk. We gaan wel kijken wie het wordt, maar dit vergeten we nooit meer.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.