Donny van de Beek: ‘Doelsaldo kan cruciaal zijn’

Donny van de Beek was tegen Excelsior met twee goals weer eens belangrijk voor Ajax. De Amsterdammers wonnen uiteindelijk met maar liefst 7-1 in Rotterdam. “Het ging vandaag vrij makkelijk, maar het was belangrijk dat we een inhaalslag hebben gemaakt met het doelsaldo. Dat gaat nog heel belangrijk worden denk ik en kan zelfs cruciaal zijn”, doelt hij in gesprek met FOX Sports over het verschil van nog zes doelpunten met PSV.

Ook voor Van de Beek persoonlijk was het een fijne middag waarin hij dus tweemaal trefzeker was. “Jazeker, dat is lekker. De laatste tijd ging de bal er niet altijd in, heb ik veel kansen gemist. Het is niet echt gaan knagen, maar je bent wel boos op jezelf als je een grote kans mist. Soms heb je periodes dat ze er allemaal in gaan en en soms niet. Je hebt weleens pech, maar vandaag had ik wat meer geluk.”

De middenvelder is het er niet mee eens dat dit soort wedstrijden tegen de relatief kleinere clubs niet meer leuk zijn. “Het verschil was wel groot, maar ik vind dat we onszelf elke keer weer moeten uitdagen. We moeten bijvoorbeeld stappen maken om meer goals te maken. Vorige week tegen Willem II ging het ook vrij makkelijk, maar maken we maar twee goals. Dus daar moeten we ons in verbeteren.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.