Donny van de Beek: ‘Hij viel echt fantastisch in’

Donny van de Beek is kritisch op het vertoonde spel van Ajax in de eerste helft tegen Roda JC. “De eerste helft was heel slecht. Voor Hakim en mij was er heel weinig ruimte. Daarom was het lekker dat Justin die 1-1 nog maakt. Dat gaf al iets vertrouwen. In de tweede helft speelden we iets anders met een extra middenvelder en vielen er wel ruimtes. Daar hebben we goed gebruik van gemaakt”, aldus de middenvelder tegenover FOX Sports.

Van de Beek maakte zelf zijn eerste thuisgoal van het seizoen. “Het was een lekkere goal en een goede voorzet van Frenkie ook”, doelt hij op Frenkie de Jong die een goede invalbeurt kende. “Hij viel naar mijn idee echt fantastisch in. Hij vulde mij, Hakim en Lasse goede aan. Dat klikte heel goed.” Ook met Kluivert in de ploeg is hij blij. “Als middenvelder is het heel lekker, want hij goede loopacties en dan kunnen we gebruik maken van zijn snelheid. Ook hij speelde goed.”

De middenvelder zelf was tegen NAC vorige week belangrijk met drie goals en was dus ook nu weer trefzeker. De wedstrijd daarvoor tegen FC Utrecht werd hij echter gepasseerd en na een interview waarin hij een kritische noot plaatste, zeurde dat nog lang door in de media. “Misschien ben ik iets te lang teleurgesteld geweest. Ik moet het gewoon op het veld laten zien, dat ging de laatste twee wedstrijden goed. Dat zeuren, daar schiet je niks mee op. Ik moet nu gewoon zo doorgaan.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.