Donny van de Beek: ‘Ik moest mijn momenten kiezen’

Donny van de Beek is tevreden na de 1-5 zege tegen ADO Den Haag. “ADO uit is altijd lastig. We hebben hier vorig jaar nog punten verspeeld. Het begin was niet heel goed, we hadden het wel onder controle, maar komen toch met 1-0 achter door een slaapmoment van ons. Maar uiteindelijk kunnen we wel tevreden zijn. Zeker de 1-3 was een lekker moment, toen was het beslist en konden we er nog een paar extra inschieten”, zegt hij tegenover FOX Sports.

Van de Beek stond dit keer op de plek van Lasse Schöne als controlerende middenvelder in plaats van op één van de drie aanvallende middenveld posities. Hoe vond hij het gaan? “Ik ben denk ik wel belangrijk geweest. Het ging op zich wel prima”, zegt de doelpuntenmaker die ook een assist gaf. “Ik stond nu natuurlijk in een iets meer verdedigende rol, normaal sta je iets dieper en ben je meer in de eindfase betrokken, maar ik moest ook vanuit deze positie mijn momenten kiezen om diep te gaan en dat lukt ook”, besluit de Ajacied.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.