Donny van de Beek: ‘Ik probeer altijd gas te geven’

Donny van de Beek merkte net als vele analytici op dat Ajax tegen RKC niet voor de volle honderd procent aan de wedstrijd begon. Ondanks dat wonnen de Amsterdammers vrij gemakkelijk met 3-0. “Dit was niet onze beste wedstrijd, donderdag zullen we beter voor de dag moeten komen. Toch zijn we door dit resultaat uitgelopen op AZ”, zegt hij in gesprek met FOX Sports. “Ik probeer altijd gas te geven en het zo goed mogelijk te doen. Je moet altijd proberen er als team vol voor te gaan, dat lukte vandaag niet altijd.”

De aanvallende middenvelder kijkt enorm uit naar het drukke programma dat Ajax voor de boeg heeft. “Wedstrijden vind ik een stuk leuker dan trainingen. Uiteindelijk wil je wedstrijden voetballen en dan kom je sneller in een bepaalde fitheid en een ritme.” De eerstvolgende tegenstander is het Spaanse Getafe in de Europa League. “Daar kijk ik zeker naar uit. Ik heb de wedstrijd tegen Barcelona gezien. Ze gaan er vol op, zetten vroeg druk en dan doen niet veel ploegen uit bij Barcelona. Dat vind ik ook wel mooi om te zien.”

 

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.