Donny van de Beek: ‘We komen ook een paar keer goed weg’

Donny van de Beek reageerde heel tevreden na de 0-3 zege op Valencia. “Vooraf teken je hiervoor natuurlijk, dat is simpel. In de eerste helft komen we ook een paar keer heel goed weg, zo eerlijk moeten we zijn. Ik vond hun echt goed spelen in de eerste helft. Alleen zij scoren niet en wij doen dat wel”, is de analyse tegenover Veronica van de middenvelder die zelf de 0-3 maakte. “Het leek een beetje op de goal tegen Spurs vorig jaar. Het was een geweldige pass van Dusan. Met hem heb ik ook een goede klik in het veld.”

Van de Beek zag Valencia een aantal grote kansen missen, maar Ajax had het vizier wel op scherp staan. “Gelukkig komen we voor dankzij een heerlijke goal van Hakim (Ziyech red.).” Volgens Van de Beek stond Ajax niet goed in de verdedigende organisatie in de eerste helft. “Met drukzetten stonden we helemaal verkeerd. In de rust hebben we dat nog een keer besproken en in de tweede helft ging dat ook een stuk beter. In het laatste half uur zag je dat zij er echt doorheen zaten. Toen konden wij nog meer aanvallen en hadden we misschien nog wel een goal kunnen maken. Maar het is goed zo.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.