Donny van de Beek: ‘Wij moeten winnen, anders is het wel klaar’

Donny van de Beek kijkt enorm uit naar de topper van zondagmiddag tegen PSV. “Iedereen kent het belang. Wij moeten winnen en niets anders”, zegt hij in gesprek met BN De Stem. “Anders is het wel zo’n beetje klaar. Al kun je nooit zeggen dat het helemaal over is. Als we wél winnen, krijgt de strijd weer een heel andere dimensie. Dan is het twee punten en staat PSV ook weer vol onder druk met nog zeven wedstrijden te gaan.”

Eerder dit seizoen ging Ajax in Eindhoven kansloos met 3-0 onderuit. “We hebben iets recht te zetten tegen PSV. Vandaag zullen we vast wat beelden terugzien van de vorige wedstrijd in Eindhoven, die we met 3-0 verloren. Dat is goed. Maar als topsporter moet je dat eigenlijk niet eens nodig hebben. Dat gevoel is er sowieso wel. Of we woensdag bovenaan kunnen staan? Ja, als we van PSV en FC Emmen winnen. Maar hoho, laten we alsjeblieft niet verder kijken dan morgen. We moeten de druk er vol op houden. Dat is onze taak.”

Van de Beek speelde in die periode nog weinig onder Erik ten Hag. Inmiddels is hij een vaste basiskracht. “Het seizoen is al lang, maar eigenlijk voel ik me steeds fitter worden.” Voor de middenvelder zijn dit wedstrijden om zich verder in de kijker te spelen. “Als je het goed doet, dan heeft iedereen het over je. Prima. Dat moet ík dus ook zelf afdwingen. Nu komen de wedstrijden om dat te laten zien. De potjes waarin het er echt om gaat zoals morgen tegen PSV. Ik kijk er enorm naar uit. Ik zit lekker in mijn vel.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.