Dortmund in slotminuten langs Ajax

Geschreven door Jurrian Beeuwkes – Uitgave: 18 september 2012 22:36 – Bron: Ajaxinside.nl

Ajax heeft haar eerste Champions League-wedstrijd van het seizoen verloren. De Amsterdammers gingen op bezoek bij Borussia Dortmund, die via een late goal de overwinning in de wacht wisten te slepen. Robert Lewandowski scoorde vijf minuten voor tijd het enige doelpunt in de wedstrijd. Met Real Madrid en Manchester City voor de deur leek een punt een vereiste.

Ajax begon met opgeheven hoofd aan het nieuwe Champions League-seizoen. Met Ryan Babel als spits kwam het al vroeg in de wedstrijd onder druk te staan. De Duitse kampioen zorgde aan het begin van de wedstrijd voor het meeste gevaar, maar de Amsterdammers hielden zich staande. Kansen voor Babel en aanvoerder Siem de Jong bleven onbenut.

In de tweede helft begon Ajax scherp en aanvallend. De Ajacieden hadden veel kansen, maar geen van allen leverden een goal op. Aan de andere kant verdiende BVB een penalty na een overtreding van Ricardo van Rhijn op Mario Götze. Kenneth Vermeer, die een wereldwedstrijd keepte, keerde de penal. Ajax bleef zodoende in leven en kon op zoek naar een voorsprong.

Kansen kwamen van Babel, die met zijn volwassenheid en rust aan de bal een uitstekende wedstrijd speelde, Christian Eriksen en Derk Boerrigter. Toch waren het de Duitsers die de brilstand van het scorebord haalden. Spits Lewandowski legde een voorzet met zijn borst panklaar, waarna hij de bal langs Vermeer kon knallen: 1-0 voor Dortmund.

Opstelling Ajax: Vermeer; Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind; De Jong, Poulsen, Eriksen; Sana (87. Sulejmani), Babel (78. Schöne), Boerrigter.

Opstelling Dortmund: Weidenfeller; Subotic, Hummels, Pisczek, Schmelzer; Kehl, Gundogan; Götze, Reus, Blasczykowski; Lewandowski.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.