Drie twijfelgevallen voor AZ-uit

In de aanloop naar het uitduel tegen AZ in de 26e speelronde van de Eredivisie staan achter enkele namen van Ajax een vraagteken. Naast Hakim Ziyech en Frenkie De Jong is er ook bij Noussair Mazraoui twijfel of hij de komende wedstrijd van de partij zal zijn. Trainer Erik Ten Hag zal dus mogelijk moeten improviseren komend weekend.

Afgelopen woensdag, voorafgaand aan de wedstrijd tegen PEC Zwolle (2-1 winst), bestond er ook al grote twijfel of  De Jong (liesblessure) en Ziyech (kuitblessure) mee konden spelen. Uiteindelijk bleken zij niet fit genoeg te zijn, als gevolg waarvan Ten Hag Labyad speelminuten gunde en Schöne een basisplek op het middenveld. Het gemis van De Jong en Ziyech was goed zichtbaar tijdens de wedstrijd tegen PEC, omdat Ajax het knap lastig had met de opjagende Zwollenaren. Vijf minuten voor tijd kwamen de Amsterdammers echter met de schrik vrij doordat Blind het winnende doelpunt maakte na een assist van Eredivisiedebutant Lang.

Mazraoui speelde de wedstrijd tegen PEC helemaal uit, maar kwam er niet zonder kleerscheuren vanaf. “Noussair heeft een tik tegen zijn enkel gekregen en is vandaag binnen gebleven”, aldus Ten Hag op de persconferentie de dag na de wedstrijd. “We moeten kijken hoe dat zich ontwikkelt.” De 49-jarige coach is verder optimistisch over het meespelen van De Jong en Ziyech tegen de Alkmaarders: “Ik heb goede hoop dat ze erbij kunnen zijn, maar ik kan er nu nog geen garanties over geven.”

Het elftal van Ten Hag moet nu mogelijk de tol gaan betalen voor de Europese successen van afgelopen periode. Ajax is natuurlijk nog steeds op drie fronten actief: competitie, bekerfinale tegen Willem-II en de kwartfinales in de Champions League. De club uit Amsterdam heeft dit seizoen al vierenveertig wedstrijden gespeeld en moet dit seizoen nog minimaal twaalf wedstrijden spelen.

Het resterende programma van Ajax:

Zondag 17 maart: AZ – Ajax

Zondag 31 maart: Ajax – PSV

Woensdag 3 april: Emmen – Ajax

Maandag 6 april: Willem II – Ajax

Dinsdag 9 april/woensdag 10 april: heenwedstrijd kwartfinale Champions League

Zaterdag 13 april: Ajax – Excelsior

Dinsdag 16 april/woensdag 17 april: returnwedstrijd kwartfinale Champions League

Zondag 21 april: Groningen – Ajax

Woensdag 24 april: Ajax – Vitesse

Zondag 28 april: De Graafschap – Ajax

Zondag 5 mei: KNVB Bekerfinale Willem II – Ajax

Zondag 12 mei: Ajax – FC Utrecht

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Koen van Son

Koen van Son