‘Drietal Ajacieden in basiselftal Oranje’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 27 mei 2016 09:38 – Bron: De Telegraaf

1446470391

Het Nederlands Elftal speelt vrijdagavond een oefenduel tegen Ierland. Danny Blind zal in zijn basiselftal een plek inruimen voor drie Ajacieden. Jasper Cillessen begint op doel, Joël Veltman als rechtsback en Riechedly Bazoer op middenveld, zo meldt De Telegraaf. “Ik opteer tegen Ierland voor een 4-3-3-systeem. Dat kan met een ’tien’ zijn, maar ook door daar spelers te laten komen. Het moet kunnen rouleren, maar dat is afhankelijk van hoe de tegenstander speelt en wat de kwaliteit van de tegenstander is”, legt de bondscoach uit.

“En die types hebben we”, vervolgt hij. “Kevin Strootman kan defensieve middenvelder staan, maar bij AS Roma speelt hij iets meer naar voren. Hetzelfde geldt voor Riechedly Bazoer. Bij Ajax is hij meer aanvallende middenvelder, terwijl ik denk dat hij defensief heel goed zijn mannetje staat. Dat heeft hij tegen Engeland ook laten zien. En Georginio Wijnaldum kan super aanvallend, maar ook iets verder teruggetrokken spelen. Ik denk dat dit in het moderne voetbal moet. Ik wil een elftal zien dat een grote bereidheid heeft om met de Hollandse school te winnen, in balbezit via gevarieerd vleugelspel.”

Vermoedelijke opstelling Oranje:
Cillessen; Veltman, Bruma, Van Dijk, Willems; Strootman, Bazoer, Wijnaldum; Promes, Janssen en Depay  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.