Dubbel gevoel bij Alderweireld: ‘Het doet pijn om Ajax zo uit te schakelen’

Toby Alderweireld kon woensdagavond niet uitzinnig juichen na het bereiken van de finale van de Champions League. Dat komt omdat hij Ajax al jaren in zijn hart heeft gesloten en hij de Amsterdammers nu veel pijn heeft gedaan door in de slotseconden te winnen met Tottenham Hotspur. “Ik sta hier niet uitzinnig van vreugde, het doet me echt pijn om Ajax zo uit te schakelen. Het is een heel dubbel gevoel”, zegt hij tegenover VI. 

“Ik ben zo dankbaar voor de ontvangst hier in de Johan Cruijff Arena. Ik heb Luis Suárez ook gezien dinsdag op Anfield, die werd keihard uitgefloten, maar wij (Alderweireld, Vertonghen en Eriksen red.) kregen nul negatieve reacties, zoveel respect. Daar ben ik echt ontzettend dankbaar voor en dat komt denk ik ook door het respect dat we aan hen getoond hebben.” De Belg werd ook gevraagd naar een terugkeer bij Ajax. “Ik wil niet te populaire uitspraken doen, maar het zit honderd procent zeker in mijn hoofd. Ik heb hier prachtige tijden beleefd met drie kampioenschappen, maar ook dieptepunten. Maar mijn familie was ook gelukkig hier.”

Pre-Order het nieuwe Ajax thuisshirt 2019-2020 hier.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.