Dusan Tadic: ‘Kunstgras is altijd lastig’

Ajax won zondagmiddag vrij gemakkelijk met 1-4 van Sparta, maar na afloop waren trainer en spelers kritisch. De Amsterdammers oogden namelijk niet heel scherp. Dusan Tadic probeert een verklaring te vinden. “Zo’n wedstrijd na een Europees duel is altijd moeilijk. Vooral mentaal”, stelt de aanvoerder tegenover FOX Sports die ook niet blij was met kunstgras. “Het heeft niets met het stadion te maken, maar kunstgras is altijd lastig om op te spelen.”

Ajax stond bij rust weliswaar met 0-2 voor, maar Sparta begon beter aan de wedstrijd. “Wij begonnen niet goed, Sparta was beter en wij waren niet sterk in de duels. Na de 1-0 kregen we meer rust in het spel en kwamen we beter in de wedstrijd. Maar wij moeten altijd klaar zijn vanaf de eerste minuut, ook een paar dagen na een Europees duel.” Tadic vindt dat het verdedigend iets beter staat met Martinez en Alvarez op het middenveld. “Ik denk dat zij kwaliteiten hebben en we geven minder kansen weg. Maar we moeten nog maar kijken hoe het verder gaat.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.