Dusan Tadic: ‘We moeten onze verantwoordelijkheid nemen’

Dusan Tadic is ronduit verrast hoe Ajax de tweede seizoenshelft is gestart. “Natuurlijk is het verbazingwekkend dat je tien tegengoals krijgt in twee wedstrijden terwijl dat er in de hele eerste seizoenshelft maar acht waren”, aldus de Serviër in gesprek met de NOS in aanloop naar de wedstrijd tegen VVV. “Dat mag nooit gebeuren. We moeten onze verantwoordelijkheid nemen en kijken hoe het beter kan.”

De Servisch international wil niets van excuses weten. Hij wijst dan ook de verhalen dat spelers afgeleid zijn door transferperikelen van de hand. “Wij zijn spelers van Ajax, we mogen niet zoeken naar excuses. Iedereen verwacht dat Ajax altijd wint. Soms is dat natuurlijk niet mogelijk, maar het belangrijkste is dat we volledig gefocust zijn en verantwoordelijkheid nemen.”

Na de nederlaag tegen Feyenoord zijn er woorden gewisseld in de groep. “Ik was zeker boos. Iedereen heeft gesproken in de groep. Zowel ervaren spelers als jongere spelers en ik denk dat het ook belangrijk is dat  we naar ieders mening luisteren en we eerlijk naar elkaar zijn. Alleen dan kan je als groep beter worden. Als er verschillende meningen zijn, dan moet je samen de beste weg zien te vinden.”

Tadic hoopt niet dat teneur van de laatste twee wedstrijden blijft hangen. “Op dit moment gaat het even niet goed, maar we mogen ook niet het hele seizoen afbranden door twee mindere wedstrijden. Het hele jaar spelen we goed met goede resultaten in de Champions League en veel overwinningen in de competitie. Soms kom je even in een mindere fase, maar we moeten nu weer opstaan en verantwoordelijkheid nemen.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.