Dusan Tadic: ‘Ze verdienden die gele en rode kaarten’

Dusan Tadic blikt op de officiële website van Ajax terug op de met 3-0 gewonnen klassieker van afgelopen weekend. “Het is altijd mooi deze wedstrijden te spelen. Dat zo’n wedstrijd op het programma stond, gaf in de ochtend al een lekker gevoel”, aldus de Serviër na afloop van de ruime zege op de aartsrivaal die mede ontstond dankzij een rode kaart voor St. Juste na ruim vijf minuten spelen.

Tadic meent dat het voor Ajax geen voordeel was dat Feyenoord al vroeg in de wedstrijd met tien man kwam te staan. “Dat was voor ons moeilijker, want ploegen die zo snel met 10 man staan, zullen meer geven en proberen met man en macht te verdedigen. Verrast door de instelling van Feyenoord was ik niet. Het is een grote wedstrijd voor hun en voor ons. We wisten dat ze agressief zouden spelen, maar dit was té. Ze maakten veel tackles, veel overtredingen en waren vaak te laat. Ze verdienden die gele kaarten en die rode.”

De aanvallende middenvelder is van mening dat Ajax beter aan het doelsaldo had moeten werken. “Een 3-0-zege tegen Feyenoord is natuurlijk goed, maar we hadden meer moeten scoren. We hadden meer mensen in de 16 meter moeten hebben. Mensen verwachten dat als je tegen 10 man speelt, dat je met 5-0 of 6-0 wint. Dat is niet mogelijk, want Feyenoord is een goed team en lastig te verslaan.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.