Geschreven door Ruben Prinsenberg – Uitgave: 09 november 2010 12:14 – Bron: Metro

Oud-Ajacied Edo Ophof vindt dat, ondanks de kern van waarheid van de uitspraken, Johan Cruijff moet leren nuanceren. Ophof is het eens met de legendarische nummer 14, maar vindt dat er een nuance moet worden aangebracht. “Er zit een kern van waarheid in de woorden van Johan”, vertelt de oud-verdediger aan Metro. “Maar enige nuance is wel op zijn plaats, want het ligt niet alleen aan dit bestuur.”

“Het gaat al een lange periode slecht met de club”, vervolgt Ophof. “De organisatie bestaat uit allerlei lagen die middels van vrijbrieven hun eigen zekerheid inbouwen. Het is beter om met een kleine groep mensen te werken. Het is heel frappant dat er geen voetbalmensen in de ledenraad zitten. De club moet opnieuw worden doorgelicht en vanuit daaruit moet er besloten worden hoe het nu verder moet.”

“Een adviserende rol van Cruijff juich ik zeker toe, maar Cruijff is wel heel zwart/wit”, stelt Ophof. “Het leven is echter grijs en hij heeft niet altijd gelijk. Cruijff kan heel goed de vinger op de zere plek leggen, maar op een of ander manier pakt hij niet door. Er moeten wél oplossingen komen.”  

Reageren op dit bericht