Edson Alvarez: ‘Het was niet makkelijk om naar Ajax te komen’

Edson Alvarez blikt op Ajax TV terug op zijn Instagram posts waar een aantal hoogtepunten langskomen. Op één van de foto’s staat de Mexicaan met de Gold Cup in zijn handen en dat bleek een belangrijk moment te zijn voor zijn overstap naar Ajax. “Het jaar ervoor verloren we de halve finale, dus ik was uit op revanche. En het was meer dan alleen het winnen van de Gold Cup. Op dat moment waren we al lang met Ajax in gesprek.”

Alvarez wilde zich daarom extra bewijzen. “Ik wist ook dat het winnen van dit toernooi mij het laatste zetje zou geven richting Ajax. Als we de Gold Cup zouden winnen, dan zou ik naar Ajax gaan.” Niet veel later tekende hij zijn contract in Amsterdam. “Ik was zenuwachtig. Het moment dat ik wist dat ik naar Ajax ging was heel emotioneel. Ajax had een geweldig Champions League jaar achter de rug. Maar om als compleet onbekende naar een grote club als Ajax te komen was niet makkelijk.”

Uiteindelijk lukte het de Mexicaans international om met Ajax het landskampioenschap te veroveren wat voor hem nu al een kroon is op zijn carrière tot nog toe. “Dat was het moment waarop ik wist dat het was gelukt om een titel te winnen met de belangrijkste club van Nederland. Het betekent voor mij veel om Mexico te vertegenwoordigen in Europa. Door goed te presteren laat ik Mexicanen zien dat we tot grote dingen in staat zijn.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Foto van Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.