Edson Alvarez: ‘Ik kan er niet zoveel aan doen’

Edson Alvarez heeft sinds zijn komst naar Ajax nog geen onuitwisbare indruk kunnen achterlaten. De Mexicaans international moet het doen met relatief weinig speelminuten, maar vindt niet dat hij daar heel veel invloed op heeft. “Je bent het niet altijd eens met de beslissingen die worden genomen, maar ik kan er zelf niet veel aan doen. Ik geef altijd alles en train goed en ben er klaar voor als Ajax mij nodig heeft.”

Hij neemt de Zuid-Amerikaanse mentaliteit mee en raakt niet verstrikt in teleurstelling. “Ik probeer het leven te nemen zoals het komt. Van dag tot dag. Zolang ik hier ben en zolang ik dit shirt draag, zal ik strijden zoals ik altijd doe. Als je hard werkt, wordt dat beloond. Wij voetballen met ons hart. Dat krijgen we van kinds af aan mee. Voor welke club je ook speelt, welk logo je ook draagt, je verdedigt het met je leven. Elke wedstrijd benader ik alsof het mijn laatste is.”

Een positieve ontwikkeling is het feit dat zijn vrouw en kind na lange tijd eindelijk in Nederland mogen wonen. “Mijn vriendin en dochter zijn afgelopen week aangekomen, na bijna twee jaar. Het is moeilijk te begrijpen waarom het zo lang heeft geduurd. Maar goed, het is gebeurd. Nu gaan we door.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.