Edwin van der Sar: ‘De filosofie verandert niet’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 16 november 2015 19:40 – Bron: NOS Sport

1400141899

Edwin van der Sar werd voor de camera’s van de NOS gevraagd naar de situatie omtrent het stoppen van Johan Cruijff als adviseur van Ajax en het vermoedelijke vertrek van Wim Jonk. “Het is een proces waarin we al een tijdje zitten. We hopen het op een zo goed mogelijke manier af te ronden. Het is niet fijn. Er zijn al een tijd lang gesprekken gaande en op een bepaald moment moet de club verder.”

Ajax is niet van plan om de huidige koers te wijzigen. “Er zijn ook met Johan gesprekken gevoerd in de loop der jaren. Het belangrijkste is dat de filosofie niet veranderd. De jeugdopleiding is al decennia lang de ader waar Ajax op draait, dat gaat niet veranderen. Alles draait om de jeugd bij Ajax. De doorstroom naar het eerst elftal is verbeterd en op vele vlakken zijn nog bezig.”

Op de vraag of er nog een lijmpoging zal worden gedaan en of het daarmee mogelijk is dat Jonk en Cruijff alsnog betrokken blijven bij Ajax, reageert Van der Sar ontwijkend. “Er zijn al vaak pogingen ondernomen om in gesprek te komen, te blijven en standpunten neer te zetten. Dat hebben we met z’n allen gedaan.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.