Edwin van der Sar: ‘Dit is een klap voor de hele club’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 24 maart 2016 17:29 – Bron: NOS Sport

1400141899

Edwin van der Sar reageert vanuit de Amsterdam ArenA op het plotselinge overlijden van Johan Cruijff. “Dit is een klap voor de hele club. We wisten allemaal dat hij ziek was. Maar twee weken geleden kwamen er nog foto’s naar buiten dat hij buiten was bij Max Verstappen. Dit is heel onverwachts”, aldus het directielid van Ajax in gesprek met de NOS.

Van der Sar heeft het niet zien aankomen. “Johan was een opgewekt persoon. Hij ging altijd de strijd aan, ook met deze ziekte, en heeft veel overwinningen geboekt in het leven. Wij hadden gehoopt en verwacht dat hij met deze ziekte ook zou doen.” Cruijff kreeg in oktober te horen dat hij longkanker had, waarbij het de afgelopen anderhalve week hard achteruit ging.

De Amsterdammer heeft veel voor Ajax betekend. “Hij is de grootste voetballer die Ajax heeft voortgebracht. De acties die hij had als speler, de triomfen die hij vierde, zijn voetbal in Barcelona, wat hij daar heeft gebracht. Ook als trainer”, somt Van der Sar op. “Johan zal altijd verbonden zijn met deze club. Dat zal nooit veranderen. Vanaf zaterdagmiddag is het mogelijk om in de ArenA in het condoleance-register te tekenen.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.