Edwin van der Sar: ‘Dit is uit den boze’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 09 december 2016 09:56 – Bron: Ajax.nl

1400141899

Ajax behield donderdagavond haar ongeslagen status in de groepsfase van de Europa League. Hoe mooi de Europese campagne tot nog toe ook is geweest, vonden enkele meegereisde supporters het nodig om vuurwerk op het veld en in een vak van Standard-supporters te gooien. Dit tot grote ergernis van Edwin van der Sar. “Het is een smet op deze wedstrijd en de goede Europese campagne die we hebben gedraaid. Dit soort dingen zijn absoluut uit den boze”, zegt hij op de officiële website van Ajax.

De algemeen directeur benadrukt de veiligheidsmaatregelen die zijn genomen. “De supporters zijn twee keer gefouilleerd: eerst in Nederland en vervolgens ook nog bij het stadion door de Belgische politie. Het is zonde dat dit soort dingen, die niet op een voetbalveld thuishoren, gebeuren. Het schijnt dat er ook nog iemand gewond is geraakt. We hopen uiteraard dat het met die persoon goed gaat. Uiteraard hebben we onze verontschuldigingen aangeboden aan Standard Luik, zoals zij twee maanden geleden bij ons ook hebben gedaan.”

Van der Sar wil echter niet alle supporters over één kam scheren, dus nuanceert hij zijn uitspraak. “Van de 1400 meegereisde fans zijn er waarschijnlijk zo’n 1380 die ons goed hebben gesteund. Jammer dat er toch een smet op een verder prachtige Europese campagne is gekomen”, aldus de voormalig profkeeper. “We waren al na vier wedstrijden gekwalificeerd en vandaag speelden we met acht jongens uit onze eigen opleiding.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.